Visie De Buizerdhof

In nieuwbouwplan De Buizerdhof, in de wijk Doorslag aan de Buizerdlaan, komen 45 woningen. Op de locatie stond tot 2020 een markant glazen kantoorpand van verzekeringsmaatschappij De Allianz. Het gebouw stond al lang leeg en is inmiddels gesloopt. Geheel binnen de visie van gemeente Nieuwegein vanwege de grote vraag naar woningen is een intiem hof met 45 duurzame woningen voorzien.

Naast woningen omvat het vastgestelde bestemmingsplan tevens een supermarkt en veel openbaar groen. Het bestemmingsplan is door een aangetekend beroep nog niet onherroepelijk, maar wel in werking getreden. Hierdoor kan BPD de omgevingsvergunningaanvraag voor de woningen indienen. Weer een stap naar een prachtige metamorfose van een wijk waar veel mensen hun droomwoning zullen vinden.

image alt

Sporten, spelen, ontmoeten én rust!

Het is werkelijk een sprookjesachtige, groene plek om te wonen, maar ook beleven. Een klein en duurzaam buurtje met woningen met heerlijke tuinen. Eén stap naar buiten en je stapt in het groen. De Buizerdhof ligt midden in een bestaand park met mooie hoge bomen en een vijver. Of je nu wel of geen kinderen hebt; het is de perfecte plek om andere bewoners te ontmoeten, even bij te praten en te genieten van de groene omgeving. Kinderen groeien hier zorgeloos op en kunnen zich uitleven in de speeltuin, op het voetbalveld of op de skatebaan. Zo heb jij je handen vrij om zelf ook wat aan lichaamsbeweging te doen. Ga lekker een koffietje drinken in je tuin. In alle rust! Of nodig vrienden uit voor een barbecue. Dat kan hier.

Kunst bij Poort van Nieuwegein

De wijk Doorslag verwijst naar het kanaal De Doorslag dat ten oosten van de wijk loopt. Een leuk weetje is dat De Buizerdhof vlakbij de Rijksweg A2 bij de Poort van Nieuwegein ligt, wat ook meteen de naam van een bijzonder kunstwerk is dat in opdracht van de gemeente Nieuwegein geplaatst is. Het beeld van de kunstenaar Bas Maters uit 1994 bestaat uit een sokkel dat wordt gevormd door een driehoekig groen plateau van 6,5 meter hoog met een roestbruin betonnen beeld van 5,5 meter hoog erop. Je ziet twee kegels, waarvan er één op de punt balanceert, met een driehoekig bovenblok. Zo kun je het beeld zien als een ‘poort’.

Supercentraal en bereikbaar

Helemaal in de stijl van het kleinschalige De Buizerdhof komt de superduurzame supermarkt Lidl-Zero naast de wijk te liggen voor al je dagelijkse boodschappen. Ideaal en maar een kleine wandeling. Stap op de fiets en je vindt nog meer voorzieningen zoals vele sportclubs, scholen, een ziekenhuis of het overdekte winkelcentrum Cityplaza. Hier shop je naar hartenlust in de boetieks, speciaalzaakjes en grotere winkels.

Het stadscentrum van de groene stad Nieuwegein ligt ook op fietsafstand en in een half uur ben je in het gezellige centrum van Utrecht. Of pak de tram. De tramhalte is vlakbij! Met de auto zit je vanuit De Buizerdhof zo op de A2, A12 en A27 om omringende steden te bezoeken. Of je nou met de auto, sneltram of fiets gaat, alles is dichtbij.

image alt

Klimaatadaptief en natuurinclusief wonen

Het klimaatadaptieve en natuurinclusieve De Buizerdhof is groen van binnen en buiten. De woningen zijn niet alleen heel comfortabel door de vloerverwarming- en koeling, de PCM-vloeren én de optimale isolatie. Ook worden de grondgebonden woningen gasloos opgeleverd, mét zonnepanelen op de daken. De focus in de groene wijk en het omliggende park ligt op biodiversiteit en dat de omgeving klimaatadaptief is! De bestaande begroeiing en nieuwe beplanting in het park zorgen voor een lekkere koele omgeving in hete zomers. Ideaal om lekker een schaduwrijk plekje te zoeken als de temperatuur richting de 30 graden gaat.

Je vindt er ook een grote variëteit aan planten, dieren en beestjes. De aanleg van waterbergingen (wadi’s) zorgt ervoor dat er enorm veel regenwater wordt opvangen en afgevoerd. Overal is aan gedacht. Kortom, wonen in een woning in De Buizerdhof is goed voor het klimaat, gezondheid én de portemonnee!

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Ook wonen in De Buizerdhof? Bekijk het woningaanbod